Toon Bolsiusstraat 2, 5482 LC Schijndel
info@begeleidenopmaat.nl

Wie zijn wij?

Jeroen Eijkemans

Ik ben Jeroen Eijkemans, geboren te Boxtel in 1968. Ik ben inmiddels zo’n 20 jaar gelukkig getrouwd met Yvonne. Met haar kinderen (Kim en Maarten) werk ik samen in ONS bedrijf: “Bureau voor gezins- en/of individuele begeleiding’. We zijn gezamenlijk gestart in 2010. In 1988 ben ik geslaagd voor de opleiding agogisch werk en ben toen meteen gaan werken in de (verstandelijk) gehandicapten zorg. Vanaf 1999 ben ik werkzaam bij een instelling in de jeugdzorg, sinds 2005 werk ik daar ook als ambulant hulpverlener, ongeveer 2 dagen per week. Daarnaast werk ik, sinds 2010 als zzp-er en bied begeleiding aan kinderen / jongere, (jong) volwassenen. Als het nodig is bied ik ouders ook ondersteuning bij opvoedingsvraagstukken en/of begeleid ik het gezinssysteem. Vanuit mijn ervaringen weet ik, dat zeker bij kinderen en jongere, het gezinssysteem nauw betrokken word bij de begeleiding van de hulpvrager. Ik vind het belangrijk de hulpvrager te nemen zoals hij/zij is. Het liefst heb ik vooraf geen informatie bij een eerste kennis making ik wil zelf eerst “voelen”. In de begeleiding die ik bied kan ik mijn stijl het beste typeren als “samen op weg gaan, ontdekken, ervaren, vallen en opstaan desnoods aan de hand mee nemen….. Ik ga samen met jongeren vooral doen, we knutselen samen, gaan wandelen, koken en darten samen terwijl we ondertussen tijdens “het doen“ de beste gesprekken hebben. Ik ben (post) HBO opgeleid en ben bekend in het werken met verschillende methodieken, echter staan die in de begeleiding niet nadrukkelijk op de voorgrond. Natuurlijk stellen we doelen die wij, als we op weggaan, zullen gaan ervaren, evalueren en bijstellen. Sinds 2017 huren we een zelfstandige ruimte, eerst in Sint-Oedenrode en per 1 April 2021 in Schijndel. In deze bedrijfsruimte kunnen we van alles met onze jongere doen. Meestal halen we de jongere bij hen thuis op en zetten ze ook thuis af. Wij hebben gekozen voor een eigen zelfstandige ruimte omdat we vanuit onze ervaring gemerkt hebben dat jongere meer “eigen ik” laten zien wanneer ze niet thuis zijn.

Kim van Breugel

Ik ben Kim van Breugel (1981) en moeder van 2 Jongens. Na 6 jaar voor een instelling gewerkt te hebben besloot ik in 2008 als ZZP-er verder te gaan. Ik wilde meer kunnen betekenen voor individuen en gezinnen in de thuissituatie. Samen met mijn vader Jeroen en broer Maarten kon ik eindelijk iets bieden waar ik 100% achter kon staan. We hebben alle 3 onze eigen specialismen en kunnen door samen te werken echt begeleiding op maat bieden. Ik ben een spontaan gevoelsmens en erg intuïtief (HSP). Mijn kracht ligt dan ook in het aanvoelen van signalen en het invoelen van emoties, contact aangaan, vertrouwensband opbouwen en cliënten het gevoel te geven er te mogen zijn. Doordat ik zelf open en transparant ben en mezelf durf te laten zien hoop ik hiermee de eventuele onzekerheden en drempels te verlagen om begeleiding te ontvangen van mij. Zelf ben ik ook tegen dingen aangelopen in mijn leven en die levenservaring zet ik in als positieve drijfveer. Ik ben een creatief persoon en een creatieve denker wat maakt dat ik vaak met andere ideeën en of oplossingen kom. Ook ben ik een doener; ik steek graag de handen uit de mouwen en pak dingen aan! Het is alweer even geleden maar vroeger vond ik paardrijden heerlijk en danste ik graag. Ik heb ook bijna een jaar in Mallorca gewoond waar ik werkte in een animatie team. Tegenwoordig ga ik graag naar een festival en dans ik daar graag. En is moeder zijn mijn allergrootste passie! Met name door zelf ontdekt te hebben een HoogSensitiefPersoon te zijn ben ik de leergang tot HSP-begeleider (bij Antoine van Staveren van Instituut EszenZz) gaan volgen waardoor ik nog meer in mijn kracht ben komen te staan. In de begeleiding van mensen die hoogsensitief zijn werk ik als basis met de Binnenwereld-Buitenwereldmethode. Met deze methode leer je als hooggevoelig mens om je aandacht te verplaatsen van de buitenwereld (andere mensen en hun verwachtingen van jou, prikkels van sociale media of geluid, sferen in ruimtes etc.) naar je eigen veilige binnenwereld. De manier van begeleiden stem ik af op de behoeften van de desbetreffende hulpvrager. Waar het met name gaat om een veilige sfeer ervaren en vanuit daar ontwikkelen. Het kan dus zijn dat we samen gaan wandelen, fietsen, winkelen, picknicken, koken, knutselen, sporten of bijvoorbeeld wel in een rustige ruimte 1-op 1-gesprekken hebben en dat ik je ademhalingsoefeningen leer etc. Ik wil JOU leren kennen en samen gaan we werken aan het stapje voor stapje weer meer in je eigen kracht te komen.

Maarten van Breugel

Ik ben Maarten van Breugel (1984) en woon samen met mijn vrouw Denise in Boxtel. Samen hebben wij drie kinderen; Raul, Julian en L. In 2013 ben ik als zelfstandige binnen de gehandicaptenzorg gestart. Hier werk ik samen met mijn vader Jeroen en zus Kim in ons bedrijf “Bureau voor gezins- en individuele begeleiding”. Ik heb sindsdien ervaring opgedaan in het werken met jeugdigen en jongvolwassenen t/m 30 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of autisme. Mijn specialismen zijn lvb in combinatie met autisme, seksualiteit en NAH (niet aangeboren hersenletsel). Ik zie het als een uitdaging om mijn cliënten en hun systeem te ondersteunen naar een prettiger leven. Dit doe ik door samen met de client te werken aan realistische doelen. Ik vind het belangrijk om mijn cliënten successen te laten ervaren met als doel meer zelfvertrouwen te krijgen. De cliënten voelen zich zelfverzekerd waardoor zij weer de regie over hun leven kunnen pakken. Naast mijn passie voor het vak is sport een grote hobby van mij. Ik heb jaren op hoog niveau gevoetbald en zet deze ervaring tevens in als middel binnen de begeleiding van mijn cliënten. Zo ga ik onder andere samen met mijn cliënten naar buiten om te mountainbiken. Samen sporten in de buitenlucht draagt bij aan een betere emotieregulatie en een algehele gezondere levensstijl. In de praktijk werk ik graag middels het principe “samen doen”. Op onze eigen locatie (Schijndel) werken we met de cliënten naar zelfstandigheid toe door samen te sporten, koken, klussen, knutselen, biljarten en ga zo maar door. Ik hou hierbij rekening met de wensen en interesses van mijn cliënten met als doel de cliënten te begeleiden naar een “prettiger leven”. Wil je meer van mij weten neem dan gerust contact op voor een afspraak. Ik kijk ernaar uit om samen te werken aan deze uitdaging.